Рено доставио званичну понуду за спајање са Нисаном

ТОКИО: Француска аутомобилска компанија Рено (Renault) доставила је званичну понуду за спајање са дугогодишњим партнером, компанијом Нисан Мотор, јавља јапанска телевизија ТБС, позивајући се на неименоване изворе.
nisan pixabay
Фото: pixabay.com

Француски произвођач аутомобила предложио је да се компаније споје по систему холдинга, што би Реноу и Нисану омогућило равноправно власништво и заступљеност у одбору, пренела је јапанска телевизија, али није изнела додатне детаље о томе када је предлог достављен.

Председник Реноа Жан-Доминик Сенар, који је именован у јануару на ту функцију након смене главног креатора те алијансе Карлоса Госна, оживео је предлог да се француски произвођач уједини са Нисаном, навели су прошлог месеца извори упознати са ситуацијом, а преноси њујоршка агенција “Блумберг”.

Британски лист “Фајненшел тајмс” је, међутим, објавио да су и Нисан и јапанска влада одбацили напоре Реноа да се укључи у преговоре о спајању.

Рено и Нисан, заједно са трећим партнером Мицубишијем, производе 10,8 милиона аутомобила сваке године, што је готово дупло више у односу на глобалне испоруке Форда.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести