Ролс-Ројс гаси најмање 9.000 радних места

ЛОНДОН: Британски произвођач мотора за авионе Ролс-Ројс угасиће најмање 9.000 радних места због пада тражње за авио-превозом изазваног пандемијом корона вируса.
r
Фото: pixabay.com

"Предлажемо велику реорганизацију пословања како бисмо се прилагодили новом нивоу потражње код купаца наших производа", навела је компанија у данашњем саопштењу, преноси америчка тв мрежа CNN.

У британској компанији процењују да ће резултат те реорганизације бити губитак најмање 9.000 запослених од њихове глобалне радне снаге која броји 52.000 људи.

Ролс-Ројс још није открио где ће смањивати број радних места, али ће сектор цивилног ваздухопловства сносити главнину терета реструктурирања, наводи CNN.

Кажу да ће бити потребно неколико година да се комерцијално ваздухопловно тржиште врати на нивое на којима је било пре само неколико месеци.

"Владе широм света чине све што могу како би краткорочно помогле предузећима, али ми морамо да одговоримо на тржишне услове средњорочно све док свет авијације поново не полети у пуном обиму, јер владе не могу да замене одрживу потражњу клијената која једноставно није ту", навео је главни извршни дирецтор Ролс-Ројса Ворен Ист у саопштењу.

EUR/RSD 117.5660
Најновије вести