ДРУГА ВРСТА ПОЛОВЊАКА ХАРА СРБИЈОМ Ево шта све више купујемо и где се НАЈВИШЕ ПРОДАЈЕ

Како је ситуација са пословима све затегнутија, многи проналазе разне начине да зараде и себи омогуће добар живот и сигурну будућност.
1
Фото: Pixabay, ilustracija

Горан је вешт трговац из Србије, чији су приходи на специфичан начин повезани са Немачком.

У потрази за пословним приликама, открио је тржиште половне беле технике и намештаја, које се пружа у Хановеру.

- У Хановеру постоје продавнице половне робе, као што су бела техника и намештај. То је роба коју људи мењају за ново, јер је дотрајала или има неки мањи квар - започиње Горан.

Такође, постоје и ситуације када људи робу само избаце поред контејнера или поклоне онима који желе да преузму.

- Људи су спремни и на улици да оставе, само да се реше непотребних ствари, а уопште нису лошег квалитета - прича он.

Након што све пажљиво селектује, одабрану робу односи у Србију и ствара шарену колекцију која привлачи пажњу многих домаћих купаца.

Ако се питате како се таква роба превози преко границе, Горан има одговор и на то:

- Уколико има мање производа, неће ни наплатити царину, јер се то сматра половном робом која је за личну употребу. Али, деси се да имам много више, а за сваки од њих узму 20 одсто од његове цене. Рецимо, ако нешто кошта 100 евра, наплатиће ми 20 - објашњава овај трговац.

Пошто успешно пређе границу, робу односи кући, проверава њену функционалност, уради евентуалне поправке, а затим их јавно понуди преко интернета.

- Немам своју страницу, нити фирму, робу продајем најчешће на огласима, јер ту највећи број људи може да види. Оно што је важно, роба је исправна, јер сваки производ прође кроз контролу мајстора, а ми је одвеземо на жељену адресу - прича Горан.

Како наводи, роба се не задржи предуго код њега и убрзо мора да се врати у Немачку по допуну.

- Моји купци су из целе Србије. Роба оде муњевитом брзином, јер је код мене много јефтиније, све је упола цене, а добију скоро па нов производ. Народ нема пара, па једва чека да донесемо половну робу, а ја могу баш добро да живим од тога - закључује Горан.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести