ФИНАНСИЈСКА ПОДРШКА ПЕНЗИОНЕРИМА 20.000 динара од четвртка леже на рачун уз пензију, а ево ко их неће добити

Сви грађани који су закључно са 23. новембром поднели захтев за пензију или неку другу принадлежност коју исплаћује ПИО фонд имају право новчану помоћ државе у износу од 20.000 динара, без обзира када ће фонд донети њихово решење.
penzioneri, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Право на ову финансијску подршку коју исплаћује Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање имају корисници пензија (старосним, превременим старосним, инвалидским и породичним пензионерима), корисници привремене накнаде - инвалидима рада друге и треће категорије инвалидности, односно преостале радне способности и инвалидној деци, као привремене накнаде код Фонда ПИО.

Већ од четвртка почиње исплата по 20.000 динара свим пензионерима. За све оне којима службеници Фонда још нису донели решење о остваривању права новац ће добити накнадно, односно уз прву исплату пензије.

У протекле две године држава Србија и фонд ПИО повећали пензије, укључујући и јануарско повећање од 14,8 посто, за чак 56 процената кумулативно.

Средства за исплату новчане помоћи обезбеђена су финансијским планом Фонда ПИО и помоћ ће бити исплаћена на исти начин како примају пензију. Свим корисницима биће исплаћен износ од 20.000 динара, јер ће Фонд покрити и трошкове поштарине за кориснике којима се исплата реализује на кућну адресу. За ову помоћ, како је рекао министар финансија Синиша Мали, потребно је око 290 милиона евра.

(Дневник, Kurir.rs)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести