РАСТУ ПЛАТЕ И ПЕНЗИЈЕ Министар финансија Синиша Мали НАЈАВИО ПОВИШИЦЕ, ЕВО И КОЛИКЕ

Министар финансија Синиша Мали је, гостујући на Јутарњем програму ТВ Прве, најавио колике ће нам бити плате и пензије.
penzioneri penzije arhiva Dnevnik
Фото: dnevnik.rs/ R. Hadžić

Као што је већ недавно поменуо на Копаоник бизнис форуму, просечна плата ће до краја идуће године износити више од хиљаду евра. План је да до 2027. имамо просечну плату од 1.400 евра, минималац од 650 и пензију од 600 евра.

"Ми не можемо да станемо, морамо да се боримо за нове изворе раста. Наш БДП расте из године у годину. Ако погледате сваки индикатор наше економије - БДП нам је порастао, први пут смо у историји прешли ниво од 69 милијарди евра, расте богатство наше земље. До 2027. хоћемо да достигнемо 100 милијарди евра", рекао је Мали.

Додао је да је економска стабилност земље сачувана.

"Једна Србија упркос огромним издвајањима води рачуна о сваком динару. Дефицит држимо под конролом што потврђује ММФ. Упркос кризи, имамо рекордно ниску незапосленост - 9,1 одсто. Пре 11 година сваки четврти грађанин није имао посао. Такође имамо рекордно високу запосленост. Огромни су помаци које смо направили", истакао је он.

Према његовим речима, до 2027. ће се више улагати у све сфере друштвеног живота. Нагласио је колико су претходних година расле плате најавивши да је план да до 2027. просечна плата буде 1.400 евра, минималац 650 и пензија 600 евра.

"Потпуно смо стабилни. Знамо шта радимо. Проналазимо нове изворе раста - ЕXPO 2027 је један такав пројекат. Циљ од 100 милијарди евра, циљуеви за примања, су апсолутно достижни", казао је Мали.

Дневник, Б92

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести