ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА, НИСТЕ ЗАКАСНИЛИ ЗА ПОПУСТ: ЕПС продужио рок за плаћање рачуна

Грађани који нису платили обавезу за струју јер су чекали да им стигне рачун на папиру, неће трпети због штрајка поштара.
racun struja/Dnevnik/jutjub
Фото: Дневник/јутјуб

Октобарски рачун за струју није закаснио ни за оне који га нису платили онлајн, иако су рачуни за струју на папаиру каснили због штрајка поштара. "Електропривреда Србије“ продужила је рок доспећа рачуна за домаћинства за октобар 2023. године: Нови рок је 30. новембар.

Иако је ситуација са доставом рачуна сада нормализована, ЕПС на овај начин „жели да изађе у сусрет и грађанима омогући додатно време да измире своје обавезе и остваре право на попуст од 5% за редовно плаћање“.

Неки грађани су већ остварили право на попуст јер нису чекали паприне извештаје већ су искористили портал "Увид у рачун“ на веб-сајту "Електропривреде Србије“.

Портал је намењен свим купцима на гарантованом снабдевању (домаћинстсва и мала привреда), покренут је 1. новембра. Тамо је омогућен брз и једноставан приступ е-рачуну одмах по формирању, као и безбедно и брзо плаћање без одласка у пошту или банку. Ту могућност до сада је искористило више од 242.000 корисника.

24sedam

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести