КРПИЛИ КОЛИКО СУ МОГЛИ Највећи малинари у општини Пријепоље ДОБИЈАЈУ ПУТ! Коначно КРАЈ МУКАМА с транспортом

ПРИЈЕПОЉЕ: Вредни малинари из пријепољског села Скокуће већ годинама уназад се муче приликом транспорта црвеног злата јер је пут до њихове куће у катастрофалном стању.
m
Фото: RINA

Ипак, пронађу начин да своје воће пласирају до купаца, али пола зараде дају на поправку аутомобила. Сами су крпили колико су могли, али су им сада у сусрет изашли и надлежни. Мештани су од тадашњег председника општине тражили 200 метара пута, а сада ће добити два километра асфлата.

- Ослањали смо се на своје снаге и то се показало као права ствар. Али је добро што су и други људи чули наше потребе. Пут је овде од великог значаја за опстанак села. Када добијемо асфалт наше малине ће још брже наћи пут до купаца, кажу мештани за РИНУ.

Радови на реконструкцији пута у селу Скокуће су у орвој фази, а мештани презадовољни што ће добити вишеструко дужу деоницу од оне коју су тражили.

– Наставићемо да улажемо у путну и сваку другу инфрасруктуру села у којима је развијена пољопривредна производња. А Скокуће са преко милион засада малине су права фабрика на отвореном. Наш циљ је да овај пут повежемо са Камен Гором и то ћемо урадити у наредном периоду – истакао је Драго Попадић кандидат за председника општине Пријепоље.

Уколико се узме у обзир да у овом селу има око милион садница малине, јасно је колико је важна путна инфраструктура.

РИНА

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести