Нови уговори за локалне самоуправе и образовне установе

НОВИ САД: Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић, потписао је 33 уговора са представницима локалних самоуправа и образовних и научноистраживачких установа, који су остварили право на бесповратна средства по основу конкурса за одржавање традиционалних манифестација у 2017. години.
radivojevic, pokrajinska vlada
Фото: Вук Радојевић, фото: Покрајинска влада

„Овим средствима суфинансирамо организовање стручних скупова, семинара, радионица, трибина и предавања на тему развоја пољопривреде и села. Истовремено финансирамо и подржавамо организацију сајмова, изложби и традиционалних манифестација у организацији локалних самоуправа“, рекао је Радојевић.

Напоменуо је да је путем тог конкурса опредељено око 14 милиона динара, што је готово три пута већи износ у односу на прошлу годину.

Радојевић је поновио, да кроз подршку традиционалним манифестацијама Покрајински секретаријат настоји да подржи промовисање пољопривреде, руралног развоја, научносистраживачке организације, и образовне установе које ће, како је навео, помоћу манифестација успети да представе своје идеје широј јавности.

„Од укупно 33 потписана уговора, 23 су склопљена са представницима локалних самоуправа, девет уговора са научноистраживачким установама и један уговор са Средњом пољопривредном школом“, истакао је Радојевић.

У изјави медијима, Радојевић се осврнуо и на пројекат државне Комисије за остваривање права првенства на инвестициони план, поводом закупа пољопривредног земљишта, а у чији рад је укључен и Покрајински секратаријат за пољопривреду, по питању инвестиција које се односе на територију Војводине.

Он је рекао да је обрађено 136 захтева, од којих је одобрено свега 10 пројеката, на основу којих се очекује вредност инвестиција у износу од око 51,5 милион евра са 210 нових радних места и утрошак површине од 5.700 хектара државног пољопривредног земљишта.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести