Танасковић ПОСЕТИЛА ДОМАЋИНСТВО ПЕТРИЧЕВИЋА У РИВИЦИ: Уз помоћ државе, пољопривредна газдинства могу да ФУНКЦИОНИШУ КВАЛИТЕТНО

РИВИЦА: Министарка пољопривреде Јелена Танасковић посетила је пољопривредно домаћинство тридесетдеветогодишњег узорног пољопривредника Бранислава Петричевића у Ривици, који се бави ратарством, сточарством, воћарством  и повртарством.
r
Фото: Dnevnik (Vanja Fifa) 

Она је у друштву покрајинског секретара за пољопривреду Владимира Галића и председника општине Ириг Тихомира Стојаковића погледала механизацију и фарму свиња у  дворишту домаћина и рекла да је Петричевић пример правог пољопривредног производача, на чијем возном парку може свако да му позавиди. 

- Браниславу у послу помаже читава породица и он је један од оних пољопривредника који користи субвенције и погодности ИПАРД фонда и тако показује да уз помоћ државе може да се одржи пољопривредно домаћинство. И не само што може да се одржи, него може да функционише квалитетно и да све што ради изгледа перфектно - рекла је министарка Танасковић. 

Фото: Dnevnik (Vanja Fifa) 

Захваљујући се министарки на посети Петричевић је истакао да обрађује 200 јутара земље на којима узгаја кукуруз, пшеницу, соју и сунцокрет, док на 15 јутара сади диње и парадајз, а поседује исто толико јутара под воћем. За сада је, како каже, задовољан пласманом производа, а у два наврата је користио новац из ИПАРД фонда за куповину трактора. 

Министарка се у домаћинству Петричевића састала и са пољопривредницима иришке општине и одговарала на њихова питања.

Фото: Dnevnik (Vanja Fifa) 

Председник општине Ириг Тихомир Стојаковић је нагласио да је посета министарке веома значајна за локалне произвођаче с обзиром на то да је тржиште пољопривредних производа у свету пољуљано. Он је рекао да иришка општина из године у годину има све већа издвајања за пољопривреду. Пре свега  улаже у путну инфраструктуру, односно атарске путеве, а обезбеђује и субвенције за пољопривреднике. Лане су рефундирали пољопривредницима трошкове за купљене машине, а то планирају и ове и наредних година. Догодине планирају подршку виноградарима за нове засаде лозе.

З. Милосављевић 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести