ВОЋАРИ ОЧАЈНИ, ОТКУПНА ЦЕНА МАЛИНА ОД 200 ДО 250 ДИНАРА: Произвођачи црвеног злата одржали протест у Ариљу, ове сезоне зарада им је МИСАОНА ИМЕНИЦА

Ариље - Незадовољни откупном ценом малинари су се окупили данас на протесту у Ариљу, а циљ њиховог окупљања јесте да апелују на хладњачаре да подигну откупну цену на минималних 300 динара јер све испод тога немају рачуницу да беру малине.
р
Фото: РИНА

- Тренутно нам плаћају од 200 до 250 динара по килограму, а то није довољно чак ни да се покрију трошкови производње. Много смо уложили у пихрану, одржавања засада и док платимо раднике не да останемо на нули већ смо у дебелем минусу, кажу за РИНУ окупљени малинари.

Министарка пољопривреде, Јелена Танасковић, већ неколико пута састала се са малинарима и обећала да ће у се у скоријем року пронаћи адекватно решење за њихов проблем. Према речима малинара, министарка свакодневно води преговоре како би на крају бербе били задовољни и малинари и хладњачари.

- Једино до сада видимо помак у томе што су кренули да нам сређују путеве до малињака, које је невреме уништило на почетку бебе. И то нам значи, али ако од малине немамо никакве зараде, онда нам дзабе пут. Наша молба је да откупна цена буде бар 300 динара по килограму, да бар повратимо оно што смо уложили. Минимум минимума, додају произвођачи црвеног злата.

Министарство пољопривреде обезбедило је 50 милиона динара за санацију уништених путних праваца на територији општине Ивањица.

РИНА

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести