МУП: Возило Н. Јанковића није оштећено мецима

БЕОГРАД: Министарство унутрашњих послова саопштило је вечерас да су апсолутно нетачни наводи Конзервативно реформистичке странке да је данас у раним јутарњим сатима пуцано на шофершајбну возила потпредседника те странке Ненада Јанковића и да је полиција на лицу места пронашла пет чаура.
mup, tanjug mup
Фото: Tanjug/MUP, ilustracija

Раније данас Н1 тв је пренела да потпредседник мало познате Конзервативно-реформистицке странке Ненад Јанковић тврди да су непознате особе рано јутрос испалиле више хитаца у његов аутомобил, пренео је Н1.

Јанковић је рекао да је то други напад на функционере те партије у последњих 30 дана и да је пре месец дана покушан атентат на председника странке доктора Дејана Ђордевића, у близини Дедиња, и да је тада његов џип уништен.

МУП је у саопштењу одбацио у потпуности наводе да је пуцано на његово возило.

У саопштењу се још наводи да је полиција одмах по пријави да је поменуто возило у току ноћи оштећено на паркингу у Новом Београду, коју је добила данас око 13 сати, изашла на лице места и предузела све мере и радње у циљу растветљавања овог догађаја. 

МУП наводи да су на лицу места пронађене каменице којима је највероватније оштећено возило, као и оближња телефонска говорница, што се може видети и на фотографијама које је Конзервативно реформистичка странка приложила уз саопштење.

"Након обављеног увиђаја, полиција је искључила било какву могућност да су оштећења на возилу настала услед дејства пројектила из ватреног оружја и о свему обавестила надлежно тужилаштво које се изјаснило да се ради о кривичном делу уништење и оштећење туђе ствари", истиче МУП у саопштењу.

Припадници МУП-а, како се истиче, настављају са радом у циљу расветљавања овог кривичног дела и процесуирања извршилаца.

EUR/RSD 117.7410
Најновије вести