Оптужен возач хамера, тужилаштво тражи затвор и возачку

БЕОГРАД: Прво основно тужилаштво у Београду поднело је данас суду оптужни предлог против Александра Шотре (39) због сумње да је 15. децембра возио џип "хамер" и њиме направио низ инцидентата у центру Београда.
hamer pixabay
Фото: pixabay.com

Тужилаштво је суду предложило да Шотру прогласи кривим, осуди на безусловну казну затвора, као и да му изрекне меру безбености одузимања возачке дозволе у максималном трајању (које је прописано законом) - од пет година.  
Оптужним предлогом Шотра се терети за три кривична дела: угрожавање јавног саобраћаја, изазивање опште опасности  и насилничко понашање, наводи се у саоспстењу тужилаштва које је достављено Танјугу.

У току доказног поступка у тужилаштву је испитано пет оштећених грађана и четири сведока, прибављена је медицинска документација о повредама које је седморо оштецених задобило критичном приликом, од којих су два малолетна лица, а извршено је и  више вештачења, наводи се у саопштењу тужилаштва.
Шотри је прошле седмице укинут притвор, након саслушања свих сведока, и пуштен је да се брани са слободе, али му је суд, на предлог Првог основног тужилаштва одузео пасош и возачку дозволу. Такође му је изрекао забрану напустања боравишта, уз обавезу редовоног јављања надлежној полицијској станици.

Полиција је након хапшења Шотре у децембру саопштио да је возач "хамера" возилом изазвао неколико инцидената, најпре тако што је у Теразијском тунелу закачио и оштетио неколико аутомобила, а потом је, како се сумња, прошао Светогорском улицом, где је на раскрсници са Палмотићевом улицом срушио семафор и стубиће.

Након тога је, како се сумња, ударио возилом у киоск у којем је била радница, која је лакше повређена, а потом и у зид, наводи се у саопштењу МУП-а.
Како је Шотра побегао одмах након извршених инцидената, у којима је више  људи повређено и причињена материјална штета на возилима која је ударао дивљајући аутом кроз град, није било могуће утврдити да ли је том приликом био пијан или дрогиран. 
Он се полицији јавио два дана касније у пратњи својих адвоката, а на саслушању у  тужилаштву се бранио ћутањем.

EUR/RSD 117.7410
Најновије вести