У возилима новосадских таблица пронађено 1,1 тоне марихуане

БЕОГРАД: На излазу граничног прелаза Градина вечерас је спречен покушај кријумчарења рекордне количине марихуане, тешке око 1,4 тоне, саопштила је Управа царина.
z
Фото: Uprava carina

Како је Танјугу речено, поменута количина дроге највећа је икад заплењена у једном маху на нашим граничним прелазима.

Акција је успешно окончана захваљујући сарадњи МУП, Управе царина и БИА.

Дрога је откивена када су царински службеници Одељења за сузбијање кријумчарења - Одсека Ниш у дубинској контроли на око 100 метара од граничног прелаза Градина, на паркингу мотела "Кинг" започели контролу два камиона са полуприколицама домаћих регистарских ознака.

"Тактика кријумчара је била да сачекају на паркингу уплашени од појачане контроле која се спроводи због перманентног уништавања локатора", наводи се у саопштењу и додаје да им то није пошло за руком, јер су цариници уочили и прегледали мимо граничног прелаза полуприколице.

Том приликом цариници су уочили да су оне преграђене и да се у дуплој прегради са предње стране поменутих приколица налазе торбе пуне марихуане.

Контрола је потом настављена по налогу Вишег јавног тужиоца из Пирота у специјалном објекту за контролу камиона (Ц7) у царинској испостави терминал Градина, од стране припадника СБПОК-а из Београда и том приликом је потврђена сумња цариника да се у камионима крије товар дроге.

У камиону новосадских регистарских ознака домаћег превозника откривено је 25 црних путних торби у којима је у самолепљивој провидној фолији било спаковано укупно 704 пакета опојне дроге марихуана, укупне тежине 804,85 килограма.

У другом камиону, такође новосадских регистарскх ознака, пронађено је око 300 килограма марихуане, саопштила је Управа царина.

Фото: Управа царина
EUR/RSD 117.9211
Најновије вести