ФЕСТИВАЛ „СЛОБОДНА ЗОНА” И У НОВОМ САДУ „Мамула ол инклузив“ на репертоару у петак

Фестивал „Слободна зона“ и ове године омогућује новосадској публици да погледа избор филмова, који се приказују у два биоскопа: у „Арени синеплекс“, и у Културном центру Новог Сада.
a
Фото: Printscreen/ Insert iz dokumentarca Aleksandra Reljića

Пројекције су јуче почеле, и трајаће до 5. новембра. Данас ће у биоскопу „Арена синеплекс“од 18 часова бити приказан филм „20.000 врста пчела“ , у режији Естебализ Уресоле Солагурен, а од 20 часова следи „Северњачка утеха“ Хафстеина Гунара Сигурдсона. Сутра ће бити приказан филм „Рана оклевања“, у режији Селмана Нацара, а од 20 часова документарни „Џоан Баез: Ја сам бука“, у режији три ауторке. За петак 3. новембар најављене су пројекције филмова „Радикално“, у режији Кристофера Зале (18 часова), и документарни „Мамула ол инклузив“, у режији Александра Рељића. Филм „Четворо одраслих клинаца“, у режији Селме Вихунен биће приказан 4. новембра у 18 часова, а у 20 „Последња ноћ љубави“ у режији Андрее ди Стефано. Последњег дана, 5. новембра, у 18 часова почиње пројекција филма „Тигрица“, у режији Андреи Танасе, а у 20 часова „Чудна страна живота“, редитеља Педра Алмодовара.

У биоскопу Културног центра Новог Сада данас од 17 часова моћи ће да се погледа документарни филм „Посетиоци“ Веронике Лискове, а од 19 часова такође документарни „На броду Адаман“, у режији Николаса Филбера. Документарни филм „Борци“, у режији Јона Хаукеланда, на репертоару овог биоскопа је сутра у 17 часова, а од 19 часова се приказује играни „Кос кос купина“, у режији Елене Навериани.

За петак 3. новембар предвиђене су пројекције документарног филма „!Аитса“, у режији Дане Додс, од 17 часова, и играног „Нула калорија“, у режији Yесике Хауснер, од 19 часова. У суботу у 17 часова биће приказан документарни филм „Без правила“, у режији Фредрика Гертена, а у 19 часова почиње играни филм „Црвено небо“ , у режији Кристијана Пецолда. На крају новосадског издања „Слободне зоне“, у биоскопу КЦНС ће 5. новембра од 17 часова бити приказан документарни филм „Између револуција“, у режији Влада Петрија, а од 19 часова такође документарни „Снајка: Дневник очекивања“, у режији Тее Видовић Далипи.       

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести