ЧЛАН ЕКИПЕ ОМИЉЕНЕ СЕРИЈЕ НА НЕТФЛИКСУ УБИЈЕН У ПОЈАСУ ГАЗЕ: Глумци потпуно сломљени због трагичног губитка (ФОТО)

Мајор Матан Меир, члан продуцентског тима серије "Фауда", која се бавила акцијом тајних израелских снага и Хамаса у Појасу Газе, погинуо је у акцији у Појасу Газе.
Фонет/АП
Фото: Фонет/АП

Вест о његовој смрти саопштиле су Оружане снаге Израела, које су навеле да је "међу пет погинулих војника Оружаних снага Израела у борбама у северном појасу Газе био мајор Матан Меир (38), који је био члан продукцијских тимова серија 'Фауда' и 'Тагад'".

У међувремену, глумци из "Фауде" изразили су своју дубоку тугу због Меирове смрти, огласивши се на званичном налогу серије.

"Ужаснути смо што преносимо вест да је један од чланова наше породице 'Фауда', Матан Меир, погинуо у борбама у Гази. Матан је био саставни члан нашег тима. Глумци и екипа су схрвани овим трагичним губитком. Наше саучешће Матановој породици и нека његова душа почива у миру", наводи се на налогу Нетфликс ТВ серије "Фауда" на платформи X, раније познатој као Твитер.

Серија "Фауда"

"Фауда" је израелска телевизијска серија коју су креирали Лиор Раз и Ави Исахаров на основу свог искуства у Израелским одбрамбеним снагама. Серија је премијерно приказана 15. фебруара 2015.

Прича је о Дорону, команданту јединице Миста'арвим и његовом тиму - у првој сезони они лове Хамасовог архитерористу познатог као "Пантер".

Прва сезона је снимљена у Кафр Касиму током рата у Гази 2014. Премијерно је приказана 15. фебруара 2015. Друга сезона је премијерно приказана 31. децембра 2017. године.

Трећа сезона је смештена у Појасу Газе и емитовала се 2019. и 2020. На међународном нивоу, серија се приказује на Нетфликсу, а четврта сезона је емитована почетком 2023. године.

(Дневник.рс/Курир.рс/Телеграф.рс)

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести