Цртаћ Фердинанд од 14. децембра у биоскопима

БЕОГРАД: Најочекиванији анимирани филм „Фердинанд“ стиже у домаће биоскопе широм Србије 14. децембра, синхронизован на српски језик, у 2Д и 3Д форматима.
ferdinand
Фото: Youtube Printscreen

Филм „Фердинанд“ ће претпремијерно почети да се приказује од 14. децембра у београдским биоскопима Синеплекс, СинеСтар, Сине Гранд, Рода Синеплекс и Фонтана, док је премијера са учесницима синхронизације заказана за суботу, 16. децембар у 16 часова у биоскопу Синеплекс Делта Сити.

Сторија о огромном бику који више воли да мирише цвеће него да се бори, освојила је срца људи широм света још од када је први пут испричана 1936. године у књизи „Прича о Фердинанду“, аутора Мунро Лифа. 

Топла и шармантна приповетка о томе како изглед може да превари имала је за циљ да пошаље поруку о љубави и прихватању, и због тога је опстала деценијама. 

У главним улогама нашли су се глумци синхронизације Александар Радојичић - Фердинанд, Тамара Крцуновић, Игор Лазић Нигор, Ивона Рамбосек, Срђан Чолић, Марко Кон и многи други. 

Режију потписује добитник номинације за Оскара, Карлос Салдана, креатор филмова Рио и Ледено доба, а музику за филм урадио је млади популарни певач Ник Џонас.

Одавно сам упознат с причом о Фердинанду, а када су ми показали матријале за филм био сам потпуно одушевљен, присећа се Џонас.

Филм „Фердинанд“ је добио две номинације за Златни глобус, и то у категоријама за најбољи анимирани филм и најбољу оригиналну песму.  
Престижна додела награда Златни глобус заказана је за 7. јануар следеће године.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести