Продата кошуља ГОСПОДИНА ДАРСИЈА из серије "Гордост и предрасуде"! На хуманитарној аукцији цена чувеног КОМАДА ОДЕЋЕ у којем је КОЛИН ФИРТ налетео на своју ЉУБАВНИЦУ надмашила сва ОЧЕКИВАЊА (ВИДЕО)

ЛОНДОН: Кошуља коју је глумац Колин Фирт носио на снимању телевизијске серије "Гордост и предрасуде” (1995) продата је за 25.000 фунти на добротворној аукцији у Лондону.
k
Фото: Youtube Printscreen/BBC

У овој кошуљи, Колин Фирт који је глумио господина Дарсија, након купања у свом језеру, у мокрој одећи налеће на своју љубавницу, Елизабет Бенет, коју игра Џенифер Ехле.

Ова сцена у филму "Гордост и предрасуде" заправо не постоји у књизи Џејн Остин, али то је није спречило да постане један од најпознатијих ТВ тренутака свих времена, преноси Би-Би-Си.

Одећа, која је укључивала белу кошуљу, сомотски прслук, панталоне и чизме, првобитно је процењена на 7.000 и 10.000 фунти, али је цена порасла више него двоструко.

Ово је једна од неколико кошуља које су коришћене током снимања, док је друга претходно продата на добротворној аукцији, а трећа је остала у архиви.

Није само кошуља, то је цео костим који је Колин носио у тој сцени, укључујући и чизме“, рекла је костимограф Дина Колинс за Би-Би-Си Радио 4.

На аукцији је изложена и балска хаљина Кристијан Диор коју је носила Мадона у у филму "Евита", костим Дру Баримор из "Евер Афтер", хаљина и огртач Мерил Стрип из филма "Жени француског поручника", као и костими Џонија Депа из "Успаване долине" и Хита Леџера из Казанове.

На аукцији коју је организовала акцијска кућа Кери Тејлор су се нашли и костими из других телевизијских серија.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести