Завршни део бањалучке трилогије - СЕРИЈА „КОЖА” СТИЖЕ НА РТС, ево кад је премијера

Дугоочекивани крај бањалучке трилогије Николе Пејаковића стиже на први програм Радио-телевизије Србије сутра, 20. јануара, где ће се емитовати викендом од 20 часова.
1
Фото: РТС / Продукција „Босонога”

После, према процени јавног сервиса, изузетног успеха претходна два дела - „Месо“ и „Кости“, пред гледаоцима је „Кожа“, десетоделна сага, коју је режирао Саша Хајдуковић, а написао управо Никола Пејаковић. Како глумац истиче, „Кожа” је његова најличнија прича до сада и прати Слободана Милошевића, музичара, бившег наркомана и дилера дроге који се зове и презива као бивши председник Србије, а који након вишегодишњег издржавања затворске казне због шверца двадесет килограма кокаина у Холандији, бива пуштен на слободу из затвора у Хагу.

У повратку преко Београда у родну Бањалуку, у Слободану оживљавају реминисценције на његов пређашњи живот: време студирања на музичкој академији у Хагу, рат у бившој Југославији у којем му гину родитељи, период живота у Београду деведесетих година прошлог века обележен ликовима из криминалног и наркоманског миљеа. Слободан покушава да пронађе своје место у друштву и систему у којем владају нова, њему непозната правила. У исто време суочава се са људима и догађајима из прошлости који га стављају пред дилему - да ли се до прочишћења стиже путем освете и истеривања властите правде или путем опроста и исцељења душе.

Како је за РТС раније изјавио Никола Пејаковић, „Кожа” говори о човеку који је све изгубио, креће од нуле и уједно је, највише аутобиографска.

За разлику од „Меса” и „Костију”, у којима су људи покушавали у тим ликовима да препознају стварне особе, а мени то стварно није био циљ, овде сам директно користио имена људи који су били у мом животу и за које сам чуо. Говорим о оним најближима, рекао је недавно РТС Никола Пејаковић.

Осим што „Кожа” ставља тачку на бањалучку трилогију, то је, уједно и, према мишљењу Николе Пејаковића, тачка на судбину нашег народа и његовог проласка кроз ратне страхоте.

Поред Пејаковића, којег ћемо гледати у главној улози, у серији играју Александар Јовановић, Небојша Дугалић, Сања Вејновић, Весна Тривалић, Слободан Нинковић, Александар Стојковић, Љубомир Бандовић, Наташа Нинковић, Јово Максић, Јована Гавриловић, Милица Јаневски, Владимир Ђорђевић, Марко Тодоровић, Борис Исаковић, Амар Ћоровић, Марко Гверо, Миљка Брђанин, Слободан Перишић, Љубиша Савановић, Мирјана Ђурђевић, Вахид Џанковић, Александар Ђурица и други. Серију „Кожа” је за Радио-телевизију Србије реализовала извршна продукција „Босонога” из Бањалуке.

В. Б.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести