BOOKA РАСПИСАЛА КОНКУРС ЗА НАЈБОЉИ НЕОБЈАВЉЕНИ РОМАН НА СРПСКОМ ЈЕЗИКУ Очекују преко 1000 рукописа

Издавачка кућа Booka уз подршку ОТП банке расписала је трећи циклус конкурса за најбољи необјављени роман на српском језику.
e
Фото: Pixabay.com

Ово је једини конкурс тог типа у Србији, а његову снагу потврђује чињеница да је током прва два циклуса пристигло готово 1.000 рукописа, док су се оба победничка романа са претходних конкурса нашла у избору за НИН-ову награду и освајали су друге важне регионалне књижевне награде. Победника овог јавног позива очекује новчана награда од 250.000 динара, као и објављивање романа у тиражу од 3.000 примерака у издању издавачке куће Booka, као и могућност дистрибуције у региону уз интензивну промоцију аутора и победничког дела.

Иван Бевц, главни уредник издавачке куће Booka, истиче да се унапред радује што ће низу успешних романа додати још један одличан наслов. "Са великим задовољством управо смо лансирали трећи конкурс за најбољи необјављени роман који и ове године реализујемо уз значајну подршку наших пријатеља из ОТП банке.

Успеси претходна два, као и велики број читалаца победничких дела дају нам за право када кажемо да је ово постала битна и незаобилазна ставка наше књижевне сцене и догађај на који неколико стотина људи са литерарним амбицијама чека с нестрпљењем", истакао је Бевц.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести