Рајко Петров Ного лауреат Дисове награде

ЧАЧАК: Лауреат Дисове награде за ову годину је песник Рајко Петров Ного, саопштили су данас Градска библиотека "Владислав Петковић Дис" и Одбор 57. Дисовог пролећа.
Rajko Petrov Nogo Foto : Youtube/printscre
Фото: Youtube Printscreen

Ногу припада ова награда за његово целокупно стваралаштво, а поводом појаве трију песничких књига у 2019. години "Мождани удар", "Документарни детаљи" и "Позни стихови".

"Овим трима књигама је песнички обележио претходну годину и тако обавезао Жири да упише његово име међу добитнике Дисове награде - име које је тој награди више него упадљиво недостајало", поручио је жири.

Жири за доделу Дисове награде за 2020. годину радио је у саставу др Недељка Бјелановић, научни сарадник Института за књижевност и уметност у Београду, Ђорђе Нешић, песник, директор Културног и научног центра “Милутин Миланковић” у Даљу и др Јован Делић, редовни професор Филолошког факултета у Београду.

Награда лауреату Дисове награде, као и осталим лауреатима на конкурсима 57. Дисовог пролећа за награду Млади Дис, есеј о Дису и литерарним ученичким радовима, биће додељена на свечаности у Чачку након окончања ванредног стања и у складу са одлукама надлежних институција.

Градска библиотека "Владислав Петковић Дис" и Одбор 57. Дисовог пролећа благовремено ће обавестити јавност о датуму и програму манифестације у 2020. години.

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести