У КЦНС представљена ЗБИРКА ПЕСАМА талентоване песникиње НЕВЕНЕ БРАНКОВИЋ

У клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада одржана је промоција збирке „О петарди која није прогутала кајсију“ песникиње Невене Бранковић.
1
Фото: КЦНС

Поред ауторке, на промоцији су говорили директор Културног центра Новог Сада Бојан Панаотовић, мастер професор српског језика и књижевности Филип Љубојевић, мастер професор српског језика и књижевности Урош Микић и мастер професорка српског језика и књижевности Анђелка Панић, док је у музичком делу програма наступио гитариста Бане Цветковић. Млада песникиња Невена Бранковић из Смедеревске Паланке свој песнички првенац имала је прилику да представи у градовима широм Србије. Апсолвент је на Филолошком факултету у Београду, на смеру Српска књижевност и језик. Поред студија, запослена је у редакцији омладинског портала „Мингл“ као дописник и сарадник, где пише ауторске текстове, прави репортаже и ради интервјуе из света уметности и културе.

Најтоплију препоруку будућим читаоцима Невене Бранковић на самом почетку програма дао је директор Културног центра Новог Сада Бојан Панаотовић.

Пред нама је песникиња ванредног образовања и талента, песникиња врцавог духа пред којом је блистава каријера не само на говорном подручју јужнословенских народа, већ и на европском и светском. Ове речи нису пуко ласкање: многи који су прва излагања и наступе имали у клубу „Трибина младих“ високо су се винули. Прочитавши збирку Невене Бранковић препознали смо потенцијал и велики песнички капитал. У њеним песмама осећа се дух, дах и дамар Буковског, Штулића, Ракића, Дучића, Бодлера, Тарантина. Слике се континуирано ређају пред вашим очима и присуствујете једној, платоновски речено, гозби духа. Време ће показати да је пред нама песнички бисер који ће бити за узор Србији – истакао је Панаотовић, нагласивши да ће КЦНС и убудуће подржавати и неговати таленат Невене Бранковић кроз сарадњу и гостовања, као и све таленте који доприносе култури, образовању, уметности, слободи.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести