„Битлси” за децу и одрасле у суботу у Студију М

У суботу, 20. априла, The Bestbeat, The Beatles трибјут бенд, одржаће два концерта у Студију М Радио Новог Сада. За 17 часова је најављен концерт за децу, а у 20 часова велики вечерњи концерт.
e
Фото: Youtube Printscreen

Бенд је настао 2005. године и чине га: Владимир Бановчанин као Џон Ленон, Дамјан Дашић као Пол Макартни, Марко Ћалић као Џорџ Харисон и Витомир Милићевић као Ринго Стар. Наступају на инструментима и појачалима какве су користили The Beatles, у верним репродукцијама костима из различитих фаза њихове каријере, са препознатљивим фрузурама. Саме композиције изводе у оригиналним аранжманима и тоналитетима, као да су у питању дела класичне музике. Да би свака сличност била потпуна, битно је имати и леворуког басисту.

– Показало се да је малишанима јако интересантан The Bestbeat и да ова врста музика и те како допире до њих! Из искуства знамо да деца и њихови родитељи обожавају The Beatles, стога смо одлучили да 20. априла одржимо још један концерт који је прилагођен управо најмлађима. Провод и едукација су загарантовани – каже Дамјан „Пол“ Дашић.

Бенд, иначе, већ годинама одржава за децу концерт „Како се слушају Битлси“ у Задужбини Илије М. Коларца. Кроз мали увод ће се и у Новом Саду деца најпре упутити у то како се понаша на једном концерту, а потом заједно уживати у рокенролу, где сви активно учествују. А на вечерњем концерту, који ће трајати бар дупло дуже од „матинеа”, одрасли ће проћи кроз многе фазе најпознатијих ливерпулских буба.

Улазнице су у претпродаји доступне преко Гигс Стикса по цени од 300 динара за концерт за децу, односно, 800 динара за велики вечерњи концерт. На дан наступа, на улазу у Студију М, цена карата ће бити 400 динара у 17 часова, односно 1.000 динара у 20 часова. Места су нумерисана.  

А. С.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести