Изложба ЕКСПЕРИМЕНТАЛНЕ КАЛИГРАФИЈЕ у Културном центру Зрењанина

Изложба „Калиграфски гест – изложба експерименталне калиграфије“ ликовне уметнице Исидоре Јовчић, отворена је у четвртак и трајаће до 1.августа, у великом салону Културног центра Зрењанина. У оквиру ове поставке биће изложено 17 слика насталих у периоду од 2021 до 2022 године.
e
Фото: pixabay.com

- У свом раду кроз знак и рукопис ауторка наводи да у сликарство уводи тензију између случајности и намере. Иако је рукопис већ сам по себи индивидуално кретање, уједињењем спонтаности и контроле покушава да створи властити (ликовни) језик који кроз кодиране (ликовне) поруке комуницира са публиком – наведено је у најави ове изложбе.

Исидора Јовчић припада млађој генерацији „сликара експресионизма, енформела, и акционог сликарства“. Дипломирала је на Филолошко уметничком факултету у Крагујевцу, одсек Графички дизајн, и ту 2016 мастерирала, а 2019 је уписала докторске студије на Факултету примењених уметности у Београду. Тренутно је на трећој години ових студија. Своје научно – истраживачке радове писала је на тему апстрактног акционог сликарства, као и критику америчког апстрактног експресионизма. Тренутни уметнички рад јој се заснива на гестуалним апстрактним формама тела у комбинацији са савременим калиграфским изразом.     

Н. П-ј.      

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести