Награда архитектама Завода за заштиту споменика културе

БЕОГРАД: Архитекте Завода за заштиту споменика културе Београда Татјана Виденовић и Марина Павловић добиле су годишње награде Друштва конзерватора Србије за пројекте реализоване у протеклој години, саопштено је из Завода.
e
Фото: Youtube Printscreen

Лауреаткиње су примиле награду у понедељак на свечаности поводом Дана Друштва конзерватора Србије у Новом Саду.

Одбор за доделу награда Друштва чиниле су председница одбора мр Гордана Симић, др Славица Вујовић, Вера Павловић Лончарски, Катарина Максимов и др Гордана Митровић, које су донеле једногласну одлуку.

Татјана Виденовић добила је годишњу награду Друштва за свеобухватан и успешно изведен пројектантски поступак и конзерваторско-рестаураторски метод примењен у решавању рестаурације фасада Железничке станице Београда.

Овај задатак обухватио је рестаурацију свих фасадних површина, укључујући и кров као пету фасаду, као и санацију перонске надстрешнице.

Интердисциплинарни тим у саставу архитекте конзерватора др Марине Павловић, Предрага Јошића, проф. др Милана Глишића, Слободана Радовановића и археолога др Весне Бикић, добио је награду за успешан пројектантски поступак и примену савремених конзерваторско-рестаураторских технологија и метода.

Такође, награда је освојена и за реализацију пројекта заштите, презентације и ревитализације сектора првог југоисточног бедема Горњег града Београдске тврђаве.

Циљ њиховог пројекта, заједно са уређењем ентеријера, био је формирање визиторског центра-комплекса Сахат капије и Барокне капије.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести