Вукосављевић: Заједничка културна политика у сваком делу Србије

АРАНЂЕЛОВАЦ: Министар културе и информисања Владан Вукосављевић изјавио је да би заједничка културна политика у Србији морала да буде жива и да се слободно одвија у свим срединама, не само у Београду који је, по природи околности, највећи центар културних збивања.
vukosavljevic, tanjug
Фото: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Ако култура не буде активни чинилац наших грађана у сваком делу Србије, онда смо на погрешном трагу, рекао је Вукосављевић током посете Аранђеловцу, где је обишао реконструисани хол Дворане "Парк", саопштило је Министарство културе.

Сликовито говорећи, српска култура може да буде важна и квалитетна само уколико почива на добрим и квалитетним стубовима, а ти стубови управо јесу градови и општине у којима мора да буја и да активно постоји културни живот, јер то јесте једина исправна културна политика, рекао је он.

Вукосављевић је констатовао да је Аранђеловац одличан пример великог улагања у културу читавог низа квалитетних људи који обављају послове везане за културни живот.

Он је прецизирао да је од 2016. године Министарство Аранђеловцу помогло са скоро 30 милиона динара за пројекте из области заштите културног наслеђа, савременог стваралаштва, дигитализације и медија.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести