БДП: "Кад су цветале тикве" гледала публика у 572 града онлајн

Директан пренос култне представе Београдског драмског позоришта "Кад су цветале тикве" пратило је синоћ на интернету више хиљада људи у 572 града широм света
Iz kultne predstave Beogradskog dramskog pozorišta "Kad su cvetale tikve"  Foto: promo
Фото: Из култне представе Београдског драмског позоришта "Кад су цветале тикве" Фото: промо

БЕОГРАД: Директан пренос култне представе Београдског драмског позоришта "Кад су цветале тикве" пратило је синоћ на интернету више хиљада људи у 572 града широм света, од Северне и Јужне Америке, преко Европе и Азије, па све до Аустралије, саопштили су из БДП-а.

Пренос је реализован са више од 15 камера које су два и по сата пратиле преко 30 глумаца на сцени.

Ово је први пут у региону, да на овакав начин, продукцијски и организационо, буде приказана једна позоришна представа.

Спектакуларни ливе стреам представе настале по чувеном делу Драгослава Михаиловића, у режији Бобана Скерлића, показао је да позориште може да живи и у околнистима пандемије.

Милош Биковић, који тумачи главног лика, Љубу Врапчета, као и остатак многобројне екипе представе: Бранислав Лечић, Марко Живић, Даница Ристовски, Срђан Дедић, Ања Алач, Даниел Сич, Миодраг Радоњић, Наташа Марковић, Јелена Чворовић Пауновић, Бода Нинковић, Милан Чучиловић, Андреј Шепетковски, Ива Илинчић, Иван Томић, Марко Гверо, Саво Радовић и други, били су на висини задатка и на изузетно професионалан начан одиграли представу пред камерама уместо пред публиком у сали.

На тај начин, заједно са целом екипом која је реализовала пренос, приуштили су гледаоцима један потпуно нови доживљај представе "Кад су цветале тикве".

Пренос представе реализован је у сарадњи Београдског драмског позоришта, Архангел студија, Боксерског савеза Србије, Боксерске федерације Русије и tickets.rs.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести