Једноставна ПИТА СА МЕСОМ коју МОРАТЕ ПРОБАТИ! Откривамо најукуснији рецепт, прави се ОЧАС ПОСЛА!

Жеља да усрећим своје вољење привукла ме је кувању, а љубав обично долази преко стомака, па се водим тиме, започиње причу за „Дневников” Недељни ручак фуд-блогерка Милица Спасић чији Инстаграм профил „Кухиња код Милице” броји близу 19.000 пратилаца, који свакодневно уживају у привлачним рецептима које ова млада девојка пласира путем ове друштвене мреже.
1
Фото: Приватна архива

Када је упловила у посао фуд-блогерке Милица је профил назвала „Очајна домаћица”, што се, како је својевремено испричала, њеним пратиоцима тада није допало јер њена храна нимало није „очајна”.

– Желела сам да своје идеје и знање проследим даље, тако сам се и одлучила да делим рецепте путем друштвених мрежа – прича нам Милица Спасић. – Није толико тешко проналазити идеје за креативност у кухињи. Одувек сам волела да испробавам и комбинујем, тако да увек имам идеја за понешто ново.

Фото: Приватна архива

На наше питање шта је то што сви можемо да припремимо за један квалитетан оброк чак и онда када „немамо ништа” у фрижидеру, Милица истиче да је, по угледу на наше старије, довољно имати оно основно - брашно, јаја и со.

– Онда је све лако. Мада, у данашње време људи све мање имају времена за кување па им је све компликовано, јер за све треба времена и, наравно, љубави и труда – наглашава фуд-блогерка.

Како додаје, воли да експериментише у кухињи па неретко комбинује састојке који нису стандардни.

– Користим доста свежих зачина из баште, дадатак слатких састојака у слано јело и обрнуто. Једноставно, уживам у спремању и кувању – закључује Милица, која је за наше читаоце припремила рецепт за питу са месом.

В. Б.

 

Пита с месом

 

2 главице црног лука

500 г млевеног меса (јунетина/свињетина)

1 паковање кора за питу

400 г киселе павлаке

100 мл уља/масти

5 јаја

сусам, бибер, со и першун по жељи и укусу

 

 

Лук исецкати и продинстати, а затим додати млевено месо. Динстати док не испари течност. У отопљену маст/уље додати киселу павлаку и јаја. Потом следи филовање: издвојити две коре и намазати филом од јаја. Оне су подлога за шест ролница од меса, које ређате као пирамиду: три па две, па једну ролницу. Затим их све уролати заједно да добијемо велики ролат. Ролнице са месом ролате од једне коре којом целом површином намажете филом од јаја, а месо ставите само по ивици. Требаће вам 16 кора, али деси се да у паковању некад има више или мање кора, али не брините се, пита ће бити подједнако укусна. Добићете два велика ролата, премажите их остатком фила од павлаке и поспите сусамом. Пеците на 200-220 степени око 30 минута, док не порумени.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести