КАРФИОЛ СА СИРОМ: Кренућа вам вода на уста - преукусан оброк, спреман за само 20 минута

Главица карфиола, млеко, сир и још пар састојака биће довољно за ово сјајно јело.
б
Фото: Pixabay.com / Dnevnik.rs

Уколико сте љубитељ карфиола, припремљен на овај начин ће вам се посебно допасти.

САСТОЈЦИ:

већа главица карфиола

500 мл млека

четири кашичице брашна

50 г маслаца

100 г гауде

ПРИПРЕМА:

Карфиол очистити и исећи на цветове, па га кувати у сланој кључалој води око пет минута. Оцедити и ставити у ватросталну чинију.

У шерпи на умереној ватри отопити маслац, додати брашно и мешати минут, да се добије смеса без грудвица. Потом сипати млеко, мешати док сос не почне да се згушњава, те склонити са ватре и додати рендану гауду.

Зачинити по укусу, прелити карфиол и пећи у рерни на 200 степени 20 минута.

Информер.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести