ПРОСТО КАО ПАСУЉ Уз помоћ овог ТРИКА омиљено СРПСКО ЈЕЛО скувано за само сат времена ИСКУСНИМ ДОМАЋИЦАМА експрес лонац не треба! Ево како оне то „ЗАКУВАЈУ“

Просто као пасуљ, кажу многи, али није баш тако једноставно припремити чорбу од пасуља, или једноставно пасуљ које је и даље међу најомиљенијим јелима код нас.
p
Фото: pixabay.com

Има ту различитих теорија и трикова који не подразумевају да пасуљ потопите претходне ноћи у хладну воду. Једна од варијанти је коришћење експрес лонца, који у многоме скраћује процес кувања и то не само код пасуља.

А ако немате експрес лонац, онда ћете морати да примените неки од ових савета које искуснији кувари користе већ годинама.

Добро је да код првог кувања пасуља у воду додате 1 кашичицу соде бикарбоне. Оставите пасуљ да се крчка најмање 15 минута, након тога оцедите воду и додајте мало уља. Добро промешајте, како би били сигурни да је уље распоређено по сваком зрну.

Долијте хладну воду у односу 4:1 према пасуљу, додајте 50 мл ракије и прокувајте. Оставите да се крчка 45-50 минута и требало би да имате потпуно скуван пасуљ.

И на последњем месту, али не и по важности – време за кување пасуља зависи пре свега од његове врсте и квалитета. Неквалитетан и стар пасуљ можда се и никада не скува да би био као што треба да буде, независно од времена које проведе у шерпи.

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести