Рецепт дана: Кремпита

Лагана посластица, за коју вам је потребно свега пола сата. А укус… Незабораван.
krempita
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

За кору:

- 6 жуманаца,

- 1 јаје.

- 3 кашике шећера,

- 3 кашике брашна,

- 3 капике уља,

- прашак за пециво

За крем:

- 6 беланаца,

- 18 кашика шећера,

- 4 кесице пудинга од ваниле,

- воде или млека

Припрема:

1. Миксером умутити жуманца и цело јаје са шећером, додати брашно, прашак за пециво и уље па мањом брзином изједначити масу.

2. Изручити у подмазан и брашном посут плех димензија 35 х 25 центиметера и равномерно развући масу по целој површини.

3. Пећи десетак минута на 160 степени, водећи рачуна да се кора не пресуши или прегори, јер је веома танка.

4. Миксером умутити беланца са шећером у чврст шам, додајући постепено шећер, кашику по кашику, уз непрестано мућење.

5. Сипати литру воде или млека да ври, па додати шећер. Прах за пудинг размутити са 2 деци воде или млека, па скувати пудинг.

6. Врућ пудинг сипати у шам од беланаца у танком млазу или у неколико наврата по мало, све време мутећи, док се не сједини цела маса.

7. Врућ крем сипати преко вруће коре и равномерно га распоредити.

8. Оставити да се кремпита охлади.

9. Потом сећи на парчад жељене величине.

10. По жељи посути шећером у праху и послужити.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести