Рецепт дана: Пилећи батаци у маринади

Тешко да би неко (осим ако није вегетаријанац) одбио фино печени пилећи батак. А још ако се томе дода да је ово месо као створено за милион подједнако укусних комбинација, логично је да се често нађе на менију сваке домаћице.
piletina batak
Фото: www.freeimages.com

Састојци:

- 4 пилећа батака са карабатаком,

- 100 мл уља,

- 1 кашика сувог зачина,

- 3 кашике соја соса,

- 1 кашика сенфа,

- 1 кашичица млевене црвене паприке,

- першунов лист, босиљак, рузмарин,

- бибера и соли по укусу

Припрема:

1. Батаке раздвојити или оставити у комаду, по жељи.

2. Помешати све састојке за маринаду, па сваки батак утрљати и оставити у посуди у којој је прављена маринада.

3. Месо оставити у маринади неких сат времена.

4. Укључити рерну на 200 степени и припремити ватросталну посуду са поклопцем.

5. Поређати батаке, прелити преосталом маринадом, долити пола чаше воде, поклопити и ставити да се пече.

6. После сат времена, батаке окренути. Поново их окренути за неких пола сата, а затим отклопити и запећи.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести