Рецепт дана: Плазма торта

Једе вам се нешто слатко, али баш и нисте расположени да поред рерне проведете нешто мање од сат времена како бисте се засладили? Имамо решење – ова је торта подједнако слатка, колико и лака за припремити.
torta
Фото: www.freeimages.com

Састојци:

За пишкоту:

– 200 г млевене плазме,

– 125 г маслаца,

– 2 кашике меда,

– 3 кашике еурокрема

За фил:

– 500 мл слатке павлаке,

– 200 г млечне чоколаде,

– 200 г беле чоколаде,

– 2 шлаг крема,

– 150 – 200 мл млека за припрему шлага

Припрема:

1. Млевену плазму, маслац и мед ставити у посуду и измиксати.

2. Смесу потом ставити на дно калупа и равномерно распоредити.

3. Пишкоту премазати еурокремом и ставити у фрижидер да се мало „стегне“ док припремате фил.

4. У 250 милилитара измиксане слатке павлаке сипати отопљену млечну чоколаду (отопити је на пари), а у других 250 милилитара ставити белу чоколаду.

5. Пишкоту премазати прво белим, па потом црним филом и на крају све премазати шлагом.

6. Торту оставити у калупу преко ноћи.

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести