Рецепт дана: Равиоли са сиром

Разумљиво је потпуно да вам се ових дана баш и не кува превише... У том случају, ево решења - лагана и укусна паста увек прија.
ravioli
Фото: pixabay.com

Састојци (за 6 особа):

За тесто:

- 700 г глатког брашна,

- 3 јајета,

- мало соли,

- мало уља,

- по потреби воде

За пуњење:

- 300 г гауде,

- 200 г ементалера,

- пакетић рибаног пармезана,

- 2 јајета

Припрема:

1. Од брашна, јаја, соли и воде умесити глатко тесто ни превише тврдо, али ни превише мекано.

2. Разваљати у танку плочу.

3. Уколико немате прибор за прављење равиола, можете их направити и тако што ћете исећи тесто на траке, на које ћете потом по дужини ставите надев, преклопити тесто и ивицом широке чаше сећи полумесеце, а крајеве утиснути виљушком.

4. Ставити их да се кувају у врелу слану воду. Кувани су чим испливају на површину.

5. Куване пажљиво оцедити, па прелити растопљеним маслацом и посути рибаним сиром.

6. за пуњење сиреве нарибати у једну чинију, додати и рибани пармезан и два јајета.

7. Све добро умутити, па пунити тесто и обликовати равиоле.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести