Рецепт дана: Шпагете карбонара

Готова за15 минута, ова је паста чувени специјалитет италијанске кухиње. Припрема се брзо и једноставно, а притом је веома хранљива и укусна.
spagete
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 500 мл павлаке за кување,

- 3 жуманцета,

- кашичица соли,

- мало бибера,

- 70 г пармезана,

- 170 г димљеног сувог меса,

- 2 кашике маслиновог уља,

- око 200 г шпагета

Припрема:

1. У тигањ сипати кашику маслиновог уља, па кад се угреје, додати месо исецкано коцкице (може и панчета).

2. Пржити једно 5 минута.

3. У међувремену, на другој рингли у шерпу сипати воду, кашику маслиновог уља и пола кашичице соли, па кад проври убацити шпагете. Кувати  максимум 8 минута.

4. За припрему соса у шерпицу сипати павлаку за кување, жуманца, пола кашичице соли, бибер, 60 грама пармезана.

5. Све заједно помешати, па оставити да се, уз стално мешање, прокрчка на умереној температури.

6. Сос се кува десетак минута, а знак да је готов најалакше је одресдити према густини.

7. У сос убацти пропржено суво месо.

8. Готову тестенину процедити и јело још само треба послужити.

9. Преко соса и тестенине посути мало пармезана и, по жељи, свежих листића першуна.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести