Рецепт дана: Српска пљескавица

Ако волите месо, у овом ћете укусном залогају сасвим сигурно уживати. Још ако сте у прилици да дан проведете негде у природи... Боље не може.
pljeskavice
Фото: www.freeimages.com

Састојци: 

- 700 г млевеног свињског меса, 

- 300 г млевеног говеђег меса,

- 100 г насецканог лука, 

- 2 фефероне,  

- чен белог лука,

- кашичица млевеног бибера, 

- со

Припрема:

1. Лук и нарезане фефероне помешати са месом, додати изгњечени бели лук, бибер и со, па све заједно добро измешати у компактну масу.

2. Од припремљене смесе обликовати округле пљескавице дебљине око један центиметар и пећи их на роштиљу.

3. На вруће пљескавице ставите кашичицу кајмака.

4. Послужити са печеним кромпиром и/или салатом од црног лука, парадајза и краставца.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести