Рецепт дана: Брзинске гомбоце

Ако сте до сада гомбоце ретко правили, јер је за њих потребно провести читав дан у кухињи, време је да се ствари промене.
gomboce
Фото: Youtube Printscreen

Састојци (за 3 особе):

- 6 дцл воде,

- 60 г маргарина,

- 300 г брашна,

- 2 јајета,

- воће или пекмез по жељи,

- 2 кашике уља,

- 4 кашике презли,

- соли по укусу

Припрема:

1. Ставити воду, маргарин и соли да се кува.

2. Кад вода проври, додати брашно, добро измешати и додати јаја.

3. Тесто истрести на побрашњену радну површину, раширите га и пустите да се прохлади.

4. Потом га још мало умесити, док се не добије глатко тесто.

5. Уролати га и сећи на једнаке делове, потом мало развући и у средину ставити воће или пекмез.

6. на крају уролати у гомбоце.

7. У лонац сипати воду са мало соли и кад проври, стављати у њу гомбоце.

8. Кад се дигну (након једно 15 минута кувања) вадити их на тацну.

9. У тигањ сипати уље, па пропржити презле и затим додати гомбоце. 

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести