ТУРСКА ПОСНА МУСАКА ОТКИДА КОЛИКО ЈЕ УКУСНА: Волеће је чак и љубитељи меса, а сочна је и мека као душа

Васкршњи пост је у току, важи за најдужи и најстрожи, а ми вам доносимо сјајан рецепт за турску посну мусаку која очарава укусом баш сваког!
б
Фото: Pixabay.com/ Dnevnik.rs

Прави се врло лако, а изузетно је здрава, те је можете јести колико год желите без гриже савести.

Састојци:

1 кг тиквица

500 г патлиџана

1 главица лука

2 паприке

2 кромпира

500 мл парадајз пиреа

со и бибер по укусу

мало маслиновог уља

струк мирођије

струк першуна

Припрема:

Ољуштите тиквице и исеците их на кришке.

Након тога продинстајте сваку од њих неколико минута у маслиновом уљу.

У другој посуди продинстајте лук исецкан на ситно, патлиџан, паприке и кромпир. Додајте зачине и склоните с рингле.

У одговарајућу посуду за печење поређајте ред тиквица и одозго распоредите надев с патлиџаном.

Понављајте поступак до утрошка материјала и завршите мусаку редом тиквица. Прелијте све парадајз пиреом и ставите у загрејану рерну.

Кад течност уври јело је готово. Тако припремљена мусака се сервира посута исецканом мирођијом и першуном, а по жељи можете да додате и нарендан посни качкаваљ.

Уколико је правите када није у току пост, можете је прелити киселим млеком, укус добије потпуно другу димезију.

Курир.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести