Кајли Џенер - најмлађи милијардер који је сам зарадио новац

ЊУЈОРК: Кајли Џенер је са 21 годином постала најмлађа милијардерка на свету, која је, уз то, и сама зарадила толики новац, показала је листа најмлађих милијардера у 2019. години америчког магазина Форбс. 
kajli dzener
Фото: Youtube Printscreen

Кајли Џенер, најмлађа чланица породице Кардашијан, основала је компанију Кајли Козметикс пре три године. Процењује се да је само прошле године компанија зарадила 360 милиона долара, а њено нето богатство на укупно једну милијарду долара.

Џенер, која има тек 21 годину, престигла је тако оснивача Фејсбука Марка Закерберга, који је прву милијарду долара "оверио" са 23 године.

На Форбсовој листи осам милијардера млађих од 30 година, налазе се још и двоје младих мушкараца који су сами зарадили новац.

То су ирски предузетник Џон Колисон (29), који је основао технолошку компанију "Страјп", а чије се богатство процењује на 2,1 милијарду долара, као и Еван Шпигел (29) кооснивач компаније "Снеп", чији је један од производа и друштвена мрежа Снепчет, а чије се богатство такође процењује на 2,1 милијарду долара. 

Према листи милијардера америчког магазина, оснивач Амазона Џеф Безос је и даље најбогатији човек на свету.

Богатство Безоса (55) се за годину дана повећало за 19 милијарди долара и сада је "тежак" 131 милијарду долара, према ранг листи Форбса.

EUR/RSD 117.4890
Најновије вести