Бар Рефаели осуђена на девет месеци друштвено корисног рада

ТЕЛ АВИВ: Израелски суд осудио је данас манекенку Бар Рефаели на девет месеци друштвено корисног рада и њену мајку на 16 месеци затвора, окончавши тиме суђење због утаје пореза које је нарушило имиџ некадашње националне иконе.
bar rafaeli
Фото: Youtube Printscreen

Бар (35) и њена мајка Ципи Рефаели осуђене су у јулу због кривичних дела утаје пореза на доходак близу 10 милиона долара. Према уговору о признању кривице који је суд прихватио, њима је такође наложено да плате 1,5 милиона долара поврх милиона заосталих пореза који се дугују држави, преноси АП.

Рефаели је током година радила широм света, а израелски порески закон утврђује пребивалиште првенствено на основу тога да ли је особа провела већи део календарске године у земљи. Рефаели је тврдила да није, па према томе није морала да пријави свој приход током одређених година. Тужиоци су одбацили њен захтев и теретили је за давање нетачних пореских података.

У оптужници се наводи да је Рефаели зарадила око 7,2 милиона долара између 2009. и 2012. године, док је тврдила да борави у иностранству како би избегла плаћање израелских пореза на свој приход.

Мајка Рефаели, која је такође радила као њен агент, оптужена је за непријављивање прихода, избегавање плаћања пореза и помагање некоме другом у избегавању плаћања пореза. Она треба да почне да служи затворску казну следеће недеље.

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести