Сваки четврти туриста у Бару је из Србије

Судећи по актуелним истраживањима гости из Србије, уз туристе из Босне и Херцеговине, и током ове сезоне најприсутнији су у црногорском граду Бару.
Bar/Balkan medija tim
Фото: Балкан Медија тим/Бар

У овом граду, према званичним подацима, током прошле туристичке сезоне сваки четврти туриста био је из Србије, а укупно га је посетило 50.000 грађана ове земље.

Према последњим статистичким подацима које локална туристичка организација Бара прикупља сваког петка, у граду је боравило 14.559 туриста, односно 3% више у односу на исти период прошле године. Највећи број гостију боравио је у приватном смештају (пораст од 6% у односу на претходну годину), и у хотелима.

Барске надлежне службе брину се да туристе дочекају спремно, па редовно санирају све проблеме на терену како би чистоћу и условност барских плажа одржавали на највишем могућем нивоу.

Фото: Bar/Balkan medija tim

Цене смештаја приступачне

Барска општина у својих седам туристичких места располаже са око 32.000 лежајева у хотелима и приватном смештају.

Цена полупансиона у хотелима се по особи креће од 15 евра, а у приватном од 6 евра. Комплет плажног мобилијара може се наћи по цени од 5 евра.

Од ове године ће на свакој плажи бити постављена информативна табле са информацијама о радном времену, јасно истакнутим ценама плажног мобилијара, типу плаже (пет френдли, породична, градска, хотелска, нудистичка итд).


„Општина Бар у сарадњи са надлежним органима посебну пажњу поклања чистоћи Барске ривијере, тј. градске и свих других припадајућих плажа. Службе су на терену у континуитету. Што се тиче квалитета морске воде, према последњим резултатима Института за биологију мора, свих 13 купалишта барске ривијере било К1 класе квалитета. Ови резултати потврђују да је морска вода одличног квалитета, тј. да је санитарно исправна и безбедна за купање и рекреацију, казао је Емил Кукаљ, директор Туристичке организације Бар.

Фото: Bar/Balkan medija tim

Уз ово, у Бару се интензивно баве питањем безбедности. Из Туристичке поручују да су туристи у Бару сасвим безбедни. Да ситуација на терену буде још сигурнија, и ове године у складу са Протоколом о сигурној туристичкој сезони припадници полиције Србије од 1. јула до 1. септембра радиће на црногорском приморју, па и у Бару, са колегама из Црне Горе на превенцији и сузбијању кривичних дела током сезоне.

EUR/RSD 117.5703
Најновије вести