ЈАПАНСКА ЈАБУКА ИЗУЗЕТНО ЈЕ ЗДРАВА Ипак један њен део никад не треба јести

Каки јабука, познатија још и као јапанска јабука, изузетно је здрава.
w
Фото: Pixabay.com

Народи у Азији је конзумирају више од 2 хиљаде година, а по изгледу подсећа на парадајз.

Каки јабука обилује витаминима А и Ц, а поред тога садржи и минерале попут гвожђа, калцијума и калијума. Добар је извор влакана и антиоксиданаса, те може помоћи да ојачате имунитет. Отприлике 100 грама овог воћа садржи око 70 калорија.

Можете је јести свежу, сушени или кувану. Ако конзумирате цео плод, пожељно би било да ољуштите кору пре јела јер садржи веће количине тианина. Ово једињење може успорити апсорпцију других корисних елемената.

Фото: Pixabay.com

Друга важна ствар - не конзумирајте каки јабуку на празан стомак јер може повећати ризик од дијареје. Најбоље би било да их једете након оброка.

Добра идеја јесте да скинете корицу, исецкате и убаците у јогурт или грчки јогурт. Ово воће можете користити и као додатак другим посластицама.

 

 (Еспресо/Ствар укуса)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести