Рецепт дана: Кифлице са шунком

Волимо их вруће, али се не бунимо ни када су хладне... Поготово када сутрадан себе саме изненадимо за доручак.
kiflice
Фото: www.freeimages.com

Састојци:

1 свежи квасац,

3 дцл топлог млека,

2 кашичице шећера,

700 г пшеничног белог брашна,

300 г кукурузног брашна,

3 кашичице соли,

1 јаје,

3 дцл топле воде,

1 дцл уља,

шунка,

сир,

отопљени маслаца или уље

1 жуманце за премазивање

Припрема

1. Млеко са шећером загрејати да буде млако. Додати квасац и оставити на топлом да надође.

2. У већој посуди помешати све састојке заједно с уздиглим квасцем, па замесити глатко тесто и оставити га на топлом да се диже сат времена.

3. Тесто исећи на шест делова и обликовати лоптице. Сваку лоптицу разваљати у круг и премазати млаким отопљеним маслацем или уљем. Исећи троуглове и на сваки ставити мало шунке и сира, па обликовати кифлице.

4. Кифлице поређати у побрашњену тепсију и оставите да мирују на топлом 15 минута, па их премазати жуманцетом.

5. Пећи их око 15 минута (док не порумене) у рерни загрејаној на 200 степени.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести