Састојци (за 4 особе):
- 8 паприка средње величине,
- 1 кг кромпира,
- шаргарепа,
- главица црног лука,
- 2 чена белог лука,
- 4 кашике павлаке,
- 150 г тврдог домаћег крављег сира,
- 50 г сланине,
- кашика био зачина,
- по укусу: со, бибер, мирођија, љута паприка, коријандер
- кашика сецканих листова першуна
Припрема:
1. Паприку припремити за пуњење.
2. Кромпир нарендати.
3. Лук, бели лук и шаргарепу ситно исецкати.
4. Поврће заједно измешати, па додати нарендан или дробљен сир и павлаку.
5. Потом додати исецкан лист першуна и зачине, па све добро промешати да се смеса увеже.
6. По потреби додати још мало павлаке.
7. Припремљеном смесом пунити паприке, па затим на сваку паприку ставити кришку сланине.
8. Подлити са 2 дл воде и пећи поклопљено на 200 степени око сат времена.