Ф1: Победа Валтери Ботаса за крај сезоне

Возач Мерцедеса Валтери Ботас победио је на Великој награди Абу Дабија, последњој трци сезоне у Формули 1, која се возила на стази "Јас Марина" у Уједињеним Арапским Емиратима.
Botas, Hamilton i Fetel/Fonet
Фото: FoNet

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон је четврту титулу обезбедио још у Мексику 29. октобра, две трке пре краја, али је у Абу Дабију допринео двоструком тријумфу "Сребрне стреле".

Ботас је кренуо са пол-позиције, а трку је после 55 кругова завршио у времену 1:34:14.063, док је Хамилтон био други са 3.899 секунди заостатка.

Трећи је био Немац Себастијан Фетел у болиду Ферарија док га је пратио његов колега из италијанске екипе Финац Кими Раиконен.

Возач Ред Була Макс Ферстапен је заузео пету позицију, шести је био Нико Хулкенберг у Реноу, а у првих десет су се пласирали Серхио Перез (Форс Индија), Естебан Окон (Форс Индија), Фернандо Алонсо (Мекларен) и Фелипе Маса (Вилијамс).

У поретку возача Луис Хамилтон је скупио 363 бода за титулу, док је Себастијан Фетел остао на 317. Трећи у генералном пласману је Ботас са 305 бодова, док је четврти Кими Раиконен са 205 бодова. Искусни Финац је тако победио "у борби" за четврто место Рикарда, који је остао на 200 бодова.

Код конструктора Мерцедес је остао први, други је Ферари, а трећи  Ред Бул. 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести