Више од 35.000 посетилаца на „Serbia Fashion Week”-у

Последње ревијално вече новембарског „Serbia Fashion Week”-а завршено је у недељу ревијама домаћих и страних младих, али и цењених креатора.
Model Marije Sabic, foto S. Braun

Пре ревијалног дела, звезда овогодишње манифестације, Патриција Гучи, представила је своју књигу „Гучи” и окупила велики број поштовалаца и представника медија.

Последње вече овогодишњег издања отворила је ревија мађарског бренда „Тичи” којом су приказани носиви свечани модели, и колекције платформе „Mad mood Milano the Cordella”, где се представило девет дизајнера с тог миланског института. Њихови модели носили су већином свечане дуге хаљине с додацима циркона и мрежица, углавном у црној боји.

Такође, креације је представио и француски дизајнер Даир, који се издвојио својом екстравагантном колекцијом доњег веша, изазовних шарених боја и дизајна. Пре њега публика је уживала у моделима које су представили млади дизајнери, финалисти модног такмичења за младе из Србије и Европе.

Необичајени перформанс модела који су ушетали на сцену уз крике, остављајући публику без даха, отворио је ревију француског креатора Сирила Мираа. Он се представио публици комадима који су израђени од црне коже, а модели су преко њих носили костурске маске црне и златне боје.  

Домаћа креаторка Сузане Перић представила је нову колекцију „Кнегиња”, а сценом су прошетале манекенке у дугачким и елегантним хаљинама, блузама и сукњама у црвеној, црној и белој боји. Лепршаве комаде у романтичном бохо стилу публика је пажљиво испратила уз громогласан аплауз. Ту ревију отворила је глумица Јелена Гавриловић, док се у улози манекенке нашла и Оливера Балашевић.

Фото: Оливера Балашевић, фото: С. Браун

Један од публици омиљених учесника „Serbia Fashion Week”-а Бошко Јаковљевић поново је направио шоу на модној писти. Његову ревију отворила је певачица Ана Станић, док су манекени, комбинујући спорт и елеганцију, ишетали на сцену у тренди-оделима која, како каже, могу да се носе од јутра до мрака.

Фото: Ана Станић, фото: С. Браун

Новембарско издање „Serbia Fashion Week”-а затворила је ревија Марије Шабић, током које су доминирали племенити материјали и чипка, коришћени на неуобичајен начин, а представљене хаљине нежних и пастелних боја. Креаторка је и овом приликом доказала да је остала доследна свом јединственом стилу.

Према проценама организатора, овогодишњу манифестацију, која је забележена и у апликационој књизи којом се Нови Сад кандидовао за Европску престоницу културе 2021, посетило је око 35.000 људи. Сав новац од продатих улазница биће дониран Нађи Квргић, која болује од леукемије.

В. Бијелић и Ј. Вукашиновић

Фото: С. Браун

Фото: Д. Тинтор

 

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести