Међународна пријатељска утакмица у Бачком Градишту: Хусановић и у 54. години постиже голове

Пријатељско одмеравање снага у припремном периоду најстаријег клуба имена Војводина из Бачког Градишта и Омазића 1937 из истоименог места у Босни је настављено.
backo gradiste vojvodina, vjankov
Фото: Dnevnik.rs

Окршај међународног карактера је добро послужио тренерима Зорану Софреновићу (Војводина) и Алену Мешановићу (Омазићи 1937) да провере расположиве снаге. Куриозитет утакмице је везан за Адила Хусановића, који је после 38 година обукао дрес матичног клуба и постигао је победоносни гол против свог дојучерашњег клуба. Да не буде забуне, Адил Хусановић је још увек активан фудбалер у 54. години живота и ове зиме је из Војводине прешао у Младост из Радичевића. Гол одлуке је постигао у 81. минуту тако што је спретно реаговао на центаршут с леве стране.

Домаћин је сам крив за пораз, јер је пропустио неколико изгледних прилика. У првом полувремену најближи голу био је Мирослав Секулић, који је у шестом минуту уздрмао пречку. Исти играч је и у наставку пропустио пар прилика, а придружило му се још неколико саиграча у промашајима. Ипак, повели су Бачкоградиштанци у 52. минуту после брзе акције у којој је учествовало неколико играча, а материјализовао је Ненад Кудрић. Гости су изједначили у 64. минуту преко Едиса Чолића, а у финишу је већ поменути Адил Хусановић постигао гол за коначних 1:2. 

В. Јанков

Војводина – Омазићи 1937 1:2  (0:0)

БАЧКО ГРАДИШТЕ: СРЦ „Ђорђе Тапавица Џоја“. Гледалаца: 100. Судија: Станко Милић (Врбас). Стрелци. Н. Кудрић у 52. за Војводину, а Ед. Чолић у 64. и А. Хусановић у 81. за Омазиће. Жути картон: Џ. Хусановић (Омазићи 1937).

ВОЈВОДИНА: Војновић, Бечановић, Стефанов, Вејин, Билбија, Јанковић, Симин, Дражић, Бановић, Н. Кудрић, Секулић. Играли су још: Вујанић, Илић, Миладинов, Михајловић и Пеленгић.

ОМАЗИЋИ 1937: Нумановић, Хоџић, Ел. Чолић, Џ. Хусановић, Н. Чолић, Гутић, Хасанбеговић, Шабановић, Ед. Чолић, Ковачевић, Чехајић. Играли су још: Јармановић, Мехмедовић, Селимовић и А. Хусановић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести