ВОЈВОДИНА СУТРА ПРОТИВ ВОЖДОВЦА Борба, жеља и страст

​​​​​​​НОВИ САД: Није лако фудбалерима Војводине... С једне стране, суочени су с високо постављеним циљем у првенству, који од њих захтева да се изборе за једну од европских виза, а с друге - после осам суперлигашких кола, тек су деветопласирани тим на табели.
Vozdovac - Vojvodina
Фото: J. Grlić

Недавно је с места шефа стручног штаба смењен Александар Веселиновић, а на његово место доведен искусни Драгомир Окука, с намером да се екипа продрма и крене ка вишим позицијама, али и да почне боље да игра. Међутим...

У Нишу су црвено-бели претрпели трећи пораз у сезони, а њихова партија није могла да задовољи навијаче Новосађана. Вечерас ће Воша пред собом имати нови изазов, у госте јој стиже екипа Вождовца која такође није ушла у првенство онако како је планирала, што упућује на закључак да ће и “змајеви” с Душановца ићи на освајање бод(ов)а.

- Колико видим, за нас у овом првенству нема лаких ривала и, ма колико то да стереотипно звучи, чека нас тешка утакмица - нагласио је Окука и наставио: - Вождовац има искусан тим и у прошлој утакмици с Чукаричким коју сам гледао, при вођству од 1:0 пропустио је да реализује још две стопостотне шансе. Да је барем једну искористио, ко зна како би се та утакмица даље развијала. Што се Војводине тиче, мораћемо да се боримо током свих 90 минута, јер је пробирљива новосадска публика, коју познајем, навикла на виши ниво фудбала, али и борбености, односно залагања. Очекујем да управо све то вечерас пружимо на терену.


Воша за нијансу успешнија

До сада су фудбалери Војводине и Вождовца одиграли 15 првенствених утакмица, а традиција је за нијансу на страни Новосађана. Остварили су шест победа, четири дуела завршена су ремијем, док су Београђани пет пута били успешнији. Гол разлика износи 19:15 у корист црвено-белих.

У прошлој сезони ова два тима одиграла су три сусрета, у којима су забележила по победу и реми. У Новом Саду било је 2:0 за Вошу, а у Београду 1:1 у првом делу сезоне, док је плеј-оф утакмици на крову Тржног центра Стадион резултат био 2:1 за “змајеве”.


Поновио је Драгомир Окука властиту тезу од пре неклико дана да новосадски суперлигаш, да би нешто конкретније постигао, мора да игра фудбал.

- У Нишу смо се борили, али, да бисмо и побеђивали, морамо да имамо игру, да стварамо прилике и постижемо голове. Чињеница је да имамо проблеме с повредама неколицине првотимаца, па нећу за сусрет с Вождовцем моћи да рачунам на Зломислића, Фофану и Антића, а два последња тренинга пропустио је и Езе. Видећемо у каквом ће стању бити и да ли ће моћи да заигра, али кога нема - без њега се мора. Очекујем да ће момци којима будем пружио прилику, успети да је искористе на прави начин.

Шеф стручног штаба Војводине није могао да обећа победу, али је поручио:

- Који тренер не жели да његов тим победи? Нема дилеме да ћемо вечерас ићи на тријумф, јер Војводина ни нема другачију опцију. Желели смо и у Нишу да освојимо сва три бода, али пита се ту и противник с којим играмо. Тежина клуба и града просто намећу захтев победа и то да играчи Војводине не смеју да се задовољавају малим стварима. Клуб и тим желе да се тргну, изађу из ове ситуације и покушају да се изборе за Европу. Управо због тога сам и ја дошао овамо. Пред нама је тежак пут, имамо пуно нових фудбалера, али то не сме да нам буде и није алиби. Пред играче увек покушавам да поставим императив да имају обавезу да у сваком сусрету пруже максимум и да играју са израженом жељом и страшћу. Видећемо за колико ће нам то бити довољно, мада у већини случајева таква оријентација донесе добар резултат - јасан је био Окука.

Сусрет Војводина - Вождовац почиње у 19 часова, а улазице за трибине стадиона “Карађорђе” остале су 300 динара (Запад) и 100 динара (Север), док ће Исток поново бити затворен због радова на Тржном центру Променада.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести