Укупна штета од поплава у Србији 1,7 милијарди евра

АРАНÐЕЛОВАЦ: У протеклих десетак година укупна економска штета од поплава у Србији износи 1,7 милијарди евра, а од земљотреса 100 милиона евра, и упркос томе, проценат осигураних штета, у укупним економским штетама, мањи је од пет одсто, указала је данас председница ИО “Дунав Ре” Зорана Пејчић.
poplave tanjug
Фото: Tanjug

На отварању дводневне конференције “Српски дани осигурања” у Аранђеловцу, Пејчић је истакла да осигуравајућа друштва нуде својим клијентима осигурања од катастрофалних ризика, али да је свест друштвене заједнице о потреби осигурања од те врсте ризика још увек на ниском нивоу.

Према њеним речима, након мајских поплава 2014. године, која је, подсећа, један од највећих катастрофалних догађаја у Србији, примећен је мали помак о подизању свести друштвене заједице о потреби осигурања.

“Циљ овог скупа и јесте да подигнемо свест о потреби и значају осигурања од катастфоланих ризика”, истакла је Пејчић и додала да је једна од тема конференције осигурање од катастфоралних ризика као што су поплаве, земљотреси, пожари…

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести