РИК објавио листу, уз познате - много нових лица

БЕОГРАД/НОВИ САД: На изборној листи СНС налази се, уз познате и доказане кадрове, много нових лица, као и посланика који су у актелном сазиву парламента били активни, попут шефа посланичке групе Александра Мартиновића, његовог заменика Владимира Орлића и Александра Марковића, док је Лав Григорије Пајкић, који је претходних дана изазвао велику пажњу јавности, јер се писало да се налази на 5. месту, заправо тек на 148. месту.
r
Фото: Tanjug (video)

Први на листи коалиције око СНС "Александар Вучић - За нашу децу" налази се актуелни министар пољопривреде Бранислав Недимовић, а друга је председница парламента Маја Гојковић.

Следи познати виолиниста Јован Кулунџија, градоначелник Новог Сада Млош Вучевић, а међу првих 20 су и садашни шеф посланичке групе Александар Мартиновић, посланица Сандра Божић, Марко Ђурић, Марија Обрадовић и Иван Тасовац.

Међу познатим именама, високо на листи су и млади кадрови напредњака Ивана Поповић, Ђорђе Тодоровић, Ђорђе Дабић, Ивана Николић, Ана Белоица, Стефан Србљановић, Оља петровић, Лука Кебара, Рајко Капелан, Милан Илић, Маријана Крајновић.

Високо позициониран је и Миленко Јованов који се налази на 22. месту, а иза њега је оперска дива Јадранка Јовановић.

На листи, и то на 24. месту је и министар без портфеља и председник ПУПС-а Милан Кркобабић, као и његов Стефан Кркобабић, али на 113. месту.


ПИК: Александар Вучић - за нашу децу под редним бројем 1

Покрајинска изборна комисија је на данашњој седници прогласила Изборну листу Александар Вучић – за нашу децу под редним бројем 1, коју је поднела Коалиција:Александар Вучић – За нашу децу, за изборе за посланике у Скупштину Аутономне покрајине Војводине расписане за 26. априла 2020. године.

Комисија је након проглашења Изборне листе донела Решење о испуњењу услова за одређивање члана и заменика члана у проширени састав Покрајинске изборне комисије с обзиром да је подносилац наведене Изборне листе, предложио 120 кандидата, односно најмање половину кандидата од укупног броја посланика који се бира. 


Од актуелних посланика СНС на листи су и Александар Марковић, Владимир Орлић, Зоран Драгишић, Јасмина Каранац (СДПС), Ђорђе Комленски (Покрет социјалиста) Дубравска Филиповски, Владимир Ђукановић, Драгомир Карић (Покрет снага Србије), Душица Стојковић, Муамер Бачевац (СДПС), Маријан Ристичевић (Народна сељачка странка), Бојан Торбица (Покрет социјалиста), Владимир Маринковић који је из СДПС-а прешао у СНС, Крсто Јањушевић, Марко Атлагић, Верољуб Арсић, Игор Бечић, Миодраг Линта, Александра Томић...

На 55. месту се налази Милена Поповић, супруга убијеног Оливера Ивановића.

Листа "Александар Вучић - За нашу децу" објављена је на сајту Републичке изборне комисије.

Републичка изборна комисија је синоћ на седници прогласила изборну листу "Александар Вучић - За нашу децу", за изборе за народне посланике Скупштине Србије који се одржавају 26. априла.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести