СНС предала листу за Нови Сад, Вучевић: Водићемо позитивну кампању

Листа “Александар Вучић - За нашу децу” предала је нешто после 16 сати Градског изборној комисији листу са 78 кандидата за локалне изборе у Новом Саду.
0
Фото: Дневник/Филип Бакић

Први на првој предатој листи је актуелни градоначелник, председник Градског одбора Српске напредне странке у Новом Саду и потпредседник Главног одбора СНС Милош Вучевић, а на листи кандидата за одборнике у новосадској Скупштини се нашло 53 одсто нових кандидата у односу на изборе на којима је СНС учествовала 2016. године.

– Одосмо ми да радимо, кампања је почела – изјавио је Вучевић на крају конференције која је одржана након предаје изборне листе у Скупштини града Новог Сада.

Коалициону листу, поред СНС чине и представници Социјалдемократске партије Србије Расима Љајића, Партија уједињених пензионера Србије Милана Кркобабића, Покрета социјалиста Александра Вулина, Покрета “Снага Србије” Богољуба Карића, Српског покрета обнове Вука Драшковића и Покрета обнове краљевине Србије Жике Гојковића.

Вучевић је рекао да је припремљена листа добрих, вредних и пристојних кандидата који могу да се боре за Нови Сад и заступају интересе свих делова града. Додао је да се на изборној листи налази 45 одсто жена и да очекује да ће за наредне изборе заступљеност припадница нежнијег пола бити најмање 50 одсто на напредњачкој листи.

Фото: Дневник/Филип Бакић

– Водићемо наредних педесетак дана позитивну, отворену кампању, разговарати са грађанима у свим деловима града, причати о локалним темама, о ономе што смо урадили у претходних осам година, али ћемо пре свега причати о томе шта ћемо радити у наредним годинама – рекао је Вулевић.

Он је додао да очекује велику подршку бирача за даљи развој Новог Сада.

– Да град никада не буде заустављен паланачким менталитетом, него да буде снажан европски град, да буде српска Атина и Европска престоница културе, да спремно дочекамо 2021. годину, али и све оне изазове с којима се суочавамо. Да град може да настави да се развија, да имамо још већи буџет, већи број деце у вртићима и школама, да имамо нова обданишта и школе. Да решимо питање водовода и канализације широм града где то још није решено, да градимо нове булеваре и почнемо градњу новог моста који нам је преко потребан. Да негујемо културу и новосадски дух, да поштујемо једни друге да се не бојимо промена. Да имамо нове фабрике, а не остатке фабрика које су уништаване у пљачкашкој приватизацији, да добијемо нову, снажну економију Новог Сада која је гарант даљег успеха града – нагласио је Вучевић.


О градоначелнику након избора

Иако је први на листи, Милош Вучевић није желео да коментарише евентуални трећи градоначелнички мандат након избора, истичући да ће се о кадровским питањима разговарати после избора.

– Било би неозбиљно да било ко прича о томе док не видимо шта ће грађани рећи на изборима... Ми тражимо од грађана поверење да бисмо били одговорни пред њима за даљи развој Новог Сада, а не да бисмо делили функције и намештења. Ја сам први на листи, па ћемо видети – казао је Вучевић.


Он је, анализирајући досадашња два мандата колико је странка коју предводи на челу града, а он градоначелник, истакао да је доста тога урађено, да има много више запослених, боља је економска слика града, има много више инвестиција, а подсетио је и на две европске титуле - омладинске престонице Европе 2019. и Европске престонице културе 2021.

– Желимо да Нови Сад има што више добрих пројеката који су конкуретни за национални инвестициони програм “Србија 2025”, да што више новца добијемо од Покрајијне и Републике, да заједнички решавамо оне проблеме и изазове с којима се суочавају Новосађани – истакао је Милош Вучевић.

Он је рекао да је градску листу својим потписима подржало преко 3.700 људи за само шест сати и упитао се да ли је на досадашњим изборима иједна листа скупила толико потписа за тако кратко време. Ипак, рекао је да их очекује тешка кампања.

Фото: Дневник/Филип Бакић

– Свесни смо да ће многи да нас нападају и с лева и с десна. Али када нас сви нападају с тих маргина онда знамо да смо на добром путу за Нови Сад и да водимо рачуна о Новосађанима. Ја сам сигуран и очекујем убедљиву победу на овим изборима – изјавио је Вучевић, позивајући грађане да листу напредњака подрже и за покрајински и републички парламент.

Игор Црнобарац, дипломирани инжењер грађевинарства, има 29 година и кандидат је на листи коалиције окуљене око СНС за одборника у Скупштини града Новог Сада.

– СНС на челу с њеним председником Александром Вучићем показала је да је визионарска странка, тиме што се одлучила на храбар корак да оствари својеврестан баланс између младости и енергије, с једне стране, и искуства, с друге стране. Наставићемо храбро да радимо како бисмо нашим грађанима учинили Нови Сад лепшим местом за живот, што смо и показали у претходна два мандата – казао је Црнобарац.

А. С.

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести